Parasport Danmark: Flere handicappede skal dyrke idræt

Parasport Danmark arbejder på at få flere handicappede til at dyrke idræt. Det er en udfordring, der både ligger ved familierne og sportsklubberne.

Alt for mange handicappede dyrker ikke idræt. Sådan lyder det fra Parasport Danmark. 1068 handicappede er med i en sportsklub i region Syddanmark. Det er på trods af, at der er iver 100.000 mennesker med et handicap i regionen. Parasport Danmark arbejder på at få det tal op.

Ifølge udvekslingskonsulent i Parasport Danmark er det de lige så vigtigt, at handicappede dyrker idræt, som at alle andre gør det.

- Det er glæden ved at være sammen med andre, det er begestringen om at dyste og at vinde og tabe. Det handler også om at møde de venner, man har i lokalområdet, og det handler det lige så meget om for børn med et handicap som for alle andre, siger Peter Kock Hansen til TV SYD.

Det kan være en udfordring at finde ud af, hvilke muligheder der er for at dyrker idræt, hvis man er handicappet. Ifølge Peter Kock Hansen er det er afgørende, at det er nemt at finde svar på spørgsmål som: Hvor kan jeg være med? Hvor er der noget for mig, og hvordan finder jeg det?

quote

Man skal kunne lede og finde tilbudene forholdsvist hurtigt. Og så skal tilbudene også være tilgængelige lokalt.

Peter Kock Jensen, udviklingskonsulent, Parasport Danmark. 

- Det skal være nemt at sige, hvad vil du, og hvad kan du? Man skal kunne lede og finde tilbudene forholdsvist hurtigt. Og så skal tilbudene også være tilgængelige lokalt, siger han.

Parasport Danmark har blandt andet lavet en kampagne, der hedder ”Hvor svært kan det være!”. Den skal få opmærksomheden på handicappedes muligheder for sport til at vokse.

Peter Kock Jensen mener, at det både er familierne og sportsklubberne, der har udfordringen med at få flere handicappede til at hoppe i svømmebassinet eller skyde mod mål på håndboldbanen.  

- Det handler om viden og vilje, og det handler om, hvilken holdning man som handicappet bliver mødt med, når man kommer ud til en sportsklub og siger, man gerne vil være med.  

Læs mere om kampagnen og mulighederne for at dyrke idræt som handicappet her