Pas på asfaltpirater

Nu begynder sæsonen for asfalt-pirater. Villa-ejere advares.

Nu kommer asfalt-piraterne.
Hver sommer dukker de uanmeldt op og tilbyder asfalt til næsten ingen penge.

De fupper kunderne og efterlader ubrugelige asfaltbelægninger, der kan koste formuer at rette op.

Asfaltpiraterne, der hovedsagelig har bestået af engelsktalende hold, lever en omflakkende tilværelse, hvor de rejser rundt i landet med familie, campingvogne og maskiner.

De er hele tiden på farten, hvilket gør det vanskeligt for utilfredse kunder, politi og Skat at finde dem.

- Asfaltpiraternes fremgangsmåde er at møde uanmeldt op og tilbyde villaejere og mindre virksomheder en meget billig asfaltering, siger siger Anders Hilbert, Asfaltindustrien.

- Typisk står de allerede med vognlæs af varm asfalt og en historie om, at de har noget asfalt til overs fra et arbejde i nabolaget, som man kan få udlagt med det samme til ?en helt speciel pris?. I de tilfælde er asfalten blevet oversprøjtet med diesel for at gøre det muligt at lægge den ud lang tid efter, at den normalt ville være gennemhærdet. Resultatet er, at den færdige belægning aldrig hærder og derfor bliver ved med at være blød og ude af stand til at tåle blot en persons vægt. Kunden får derfor at vide, at de skal vente et døgn før de må færdes på den nye asfalt, hvilket er noget sludder, men efter et døgn er piraterne over alle bjerge, siger Anders Hilbert, Asfaltindustrien.

Derfor advarer han indtrængende mod at benytte sig af asfalt-pirater.