Pas på - nu kommer sommertiden

Sommertid øger risiko for påkørsel af dyrevildt.

I weekend'en bliver det sommertid.
Det medfører øget risiko for påkørsel af vildt, advarer Dyrenes Beskyttelse og Falck.

- Dyr kender ikke klokken, og overgangen til sommertid betyder hvert år et øget antal påkørsler af dyrevildt. Skiftet flytter myldretiden en time, og specielt i daggryet, hvor mange dyr vandrer, øges trafikken. I det hele taget bliver dyrenes rytme forstyrret af, at trafikmønstret bliver ændret, og det forhøjer risikoen for sammenstød mellem dyr og biler, siger Allan Bruun Rasmussen, der Falcks vildt- & dyrekonsulent.

Bilister, der kører gennem naturområder, bør derfor være ekstra påpasselige.

Faunamedarbejder Michael Carlsen fra Dyrenes Beskyttelse vurderer, at problemet er opadgående.

- Det er anslået, at mellem 20.000 og 25.000 rådyr og andre hjorte mister livet i trafikken hver år og problemet er stigende, da den danske bestand af både vildt og biler vokser - og det er allerede nu et skræmmende højt tal, siger Michael Carlsen.

Falck og DB giver følgende råd til bilister, der kører gennem naturområder:

? Sæt farten ned og udvis agtpågivenhed.

? Har du set et stykke hjortevildt krydse vejen foran dig, så kommer der sandsynligvis flere. Vildt krydser yderst sjældent en vej alene.

? Ser du vildt tæt på vejen, skal du ikke regne med, at det nødvendigvis bevæger sig væk fra vejen ? det kan lige så godt finde på at springe ud.

? Det bedste er at bremse og holde fast i rattet. Hvis en undvigelse forsøges, skal man køre bagom, da et rådyr aldrig vil vende om.