TV der bevæger dig

Påskeferie måske i fare pga. ugyldigt pas

Hvis du skal udenlands i påskeferien og har fået nyt pas, så tjek lige det dur. 2905 borgere i TV SYDs sendeområde har nemlig fået udstedt ugyldigt pas.

Foto: Colourbox

Påskeferien er muligvis i fare for masser af Syd- Sønderjylland.

Det er pas udstedt hos otte kommuner og efter 2. februar i TV SYD's sendeområde, der kan indeholde fejl.

Fejlen består i, at passene ikke indeholder det obligatoriske fingeraftryk.

Det er ikke noget man kan se med det blotte øje, da det er en chip med informationer om fingeraftryk, der sidder i passet.

-Det er en teknisk fejl hos en leverandør, som har gjort, at fingeraftrykkene ikke er kommet med i passene, oplyser Jette Møller, daglig leder af Borgerservice i Kolding Kommune til TV SYD.

De berørte borgere vil blive orienteret af deres kommune via digital post eller brev om tilbagekaldelse af det fejlbehæftede pas hurtigst muligt. Og borgeren kan naturligvis få udstedt et nyt pas i borgerservicecentret uden gebyr.

Hvis berørte borgere skal på udlandsrejse i den nærmeste fremtid, kan de kontakte kommunens borgerservicecenter for nærmere oplysninger om, hvordan de skal forholde sig, det oplyser Kommunernes Landsforening fredag.

På landsplan er det 44 kommuner, som har udstedt de fejlbehæftede pas, og i alt 10.947 borgere, der har fået et ugyldigt pas.

Fakta:

Hvilke kommuner, og hvor mange borgere er berørt af fejl i pas:

Billund: 52

Esbjerg: 1052

Haderslev: 30

Horsens: 456

Ikast-Brande: 397

Kolding:330

Tønder: 69

Vejen: 519