Patienter skal kunne flyves på hospitalet

Akutlægehelikopteren kan ikke lande på sygehusene i Kolding og Esbjerg. Nu er nye landingspladser til de akutte tilfælde på vej.

Når ulykken har været særligt alvorlig, og du har akut brug for at komme på skadestuen, kan du i fremtiden blive fragtet dertil i helikopter.

Fra 1. oktober 2013 træder en landsdækkende akutlægehelikopter-ordning i kraft. Det betyder, at der skal laves landingspladser ved akutsygehusene i Kolding, Esbjerg og Odense. Sygehuset i Aabenraa er det eneste, der har en landingsplads i dag:

- Vi er meget glade for den nye akutlægehelikopterordning, men for at få det maksimale udbytte af ordningen, er vi nødt til at udbygge landingspladserne i regionen. Det sker først og fremmest på vores fire akutsygehuse, hvor behandlingen af de mest akutte patienter sker, siger Thyge Nielsen (V), der er formand for Region Syddanmarks præhospitale udvalg, i en pressemeddelelse.

Region Syddanmark er allerede dækket af to forsøgsordninger med akutlægehelikoptere i Karup og Ringsted. Forsøgsordningerne stopper, når den landsdækkende ordning gælder fra efteråret.

Den første af de tre nye landspladser skal indvies på Kolding Sygehus d. 17. juni.