TV der bevæger dig

Pause til regnfrakker og paraplyer

Regnfrakker og paraplyer kan med stor sandsynlighed gemmes væk midt på ugen, da det sommerlige vejr igen begynder at få tag i Danmark.

Gummistøvlerne skulle have en chance for at blive rene midt på ugen - inden regnen vender tilbage.

Sådan lyder det fra vagtchef ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI), Steen Rasmussen.

- Det bliver mere sommerligt, siger meteorologen om vejret i denne sidste uge af juli.

Tirsdag vender det

- Mandag må vi væbne os lidt med tålmodighed, der bliver det mest skyet, og der kommer regn og byger flere steder og ikke så sommerlige temperatur op mod 15-18 grader. Men tirsdag begynder det at vende, siger DMI-vagtchefen.

Både tirsdag og onsdag og det meste af torsdag kan danskerne se frem til nogle pæne dage med tørt vejr de fleste steder. Temperaturen får ligeledes et skub i den rigtige retning og vil stige til op over de 20 grader.

Det er dog ikke nogen god idé at pakke regnsæt og paraplyer alt for langt væk.

Regn i weekenden?

Vejret er fortsat meget ustabilt, og ifølge meteorologen kan det derfor heller ikke udelukkes, at weekenden igen vil byde på regn.

- Vi kan godt risikere at løbe ind i en weekend, som den vi lige har haft (regnfuld, red.). Vejret er ikke så stabilt, og der er stor usikkerhed, når vi kommer hen mod weekenden, siger han.

Mens vejret ventes at holde tørt tirsdag og onsdag, vil der allerede torsdag begynde at komme regn i den nordlige del af landet. Regnen vil derefter brede sig til resten af landet fredag.

Selv om det stabile sommervejr altså stadig mangler at bide sig fast i Danmark, så er det trods alt en mere positiv melding, som de mange
solhungrende danskere får fra DMI-vagtchefen.

- Det er helt klart på vej i den rigtige retning, siger han.

Mest sete på tvsyd.dk