TV der bevæger dig

Personalet kan ikke løbe hurtigere på Sygehus Sønderjylland

Arbejdsmiljøet skranter på Sygehus Sønderjylland. Højt arbejdspres og stigende sygefravær giver uro, og nu skal der findes en løsning.

00:39

Arbejdsmiljøet skranter på Sygehus Sønderjylland, siger fællestillidsmand. Regionsdirektøren erkender at der er problemer. Video: Thomas Larsen-Bjerre, TV SYD

Arbejdsmiljøet skranter på Sygehus Sønderjylland.

1 af 2

Sygehus Sønderjylland er præget af uro. Det har JydskeVeskysten dokumenteret gennem flere måneder.

Klinikledere er flygtet fra sygehuset, sygefraværet er højt og tilliden til sygehusledelsen er nærmest ikkeeksisterende.

- Det der fylder rigtig meget i kollegernes hverdag er et rigtig stort arbejdspres, som gør at man har rigtig svært ved at få hverdagen til at hænge sammen, siger fællestillidsrepræsentant på Sygehus Sønderjylland, Jesper Rønn, til TV SYD.

Vi har en forventning om, at vi har nogle forslag på den meget korte bane.

Jane Kraglund, regionsdirektør, Region Syddanmark

Sygehusets medarbejdere håber på en løsning - og hellere i dag end i morgen.

- Vi vil have, der skal ske noget. Selvfølgelig skal der ske noget, uddyber Jesper Rønn.

Region Syddanmarks politikere kræver nu, at regionsdirektøren og sygehusledelsen får styr på situationen.

I regionshuset medgiver regionsdirektøren, at der er problemer på Sygehus Sønderjylland. Hun er klar over, at der er brug for en hurtig løsning. Det forsøger hun at nå frem til sammen med sygehusets ledelse.

Det der fylder rigtig meget i kollegernes hverdag er et rigtig stort arbejdspres, som gør at man har rigtig svært ved at få hverdagen til at hænge sammen.

Jesper Rønn, fællestillidsrepræsentant, Sygehus Sønderjylland

- Vi er i dialog med direktionen på sygehuset - i forhold til hvad det er for nogle initiativer der giver mening at sætte i gang.  Vi har en forventning om, at vi har nogle forslag på den meget korte bane, siger regionsdirektør Jane Kraglund.

Det glæder sygehusets medarbejdere, at der bliver arbejdet på sagen.

- Jane Kraglund har fat i det rigtige: At man løser det her med dialog ude på Sygehus Sønderjylland, slutter fællestillidsmand Jesper Rønn.