TV der bevæger dig

Placeringen af den nye politiskole trækker i langdrag - forkasteligt mener lokal MF'er

Hvor den nye politiskole skal ligge er fortsat uvist. Beslutningen er udskudt til 2017 - amatøragtigt og arrogant siger Dansk Folkeparti.

DF's retsordfører, Peter Kofoed Poulsen vil lige efter nytår genoptage sagen om placeringen af den vestdanske politiskole. Foto: Michael Nielsen

Det var meningen, at den nye politiskole i Vestdanmark skulle optage de første elever i 2018. Det kommer ikke til at ske, da beslutningen om, hvor politiskolen overhovedet skal ligge, er udskudt til næste år.

At regeringen bare udskyder beslutningen om placeringen af den nye politiskole i Vestdanmark til 2018, bare fordi de må erkende, at de ikke har et flertal til Herning-placeringen, er simpelthen så amatøragtigt og arrogant.

Peter Kofod Poulsen, MF, retsordfører, Dansk Folkeparti

Årsagen er, at regeringen med justitsminister Søren Pape Poulsen (K) i spidsen har erkendt, at der ikke er et politisk flertal for, at lade politiskolen ligge i Herning, som regeringen ellers i november i år meldte ud.

- At regeringen bare udskyder beslutningen om placeringen af den nye politiskole i Vestdanmark til 2018, bare fordi de må erkende, at de ikke har et flertal til Herning-placeringen, er simpelthen så amatøragtigt og arrogant, siger DF's retsordfører Peter Kofod Poulsen til TV SYD.

Peter Kofod Poulsen vil tage fat i sagen igen straks i det nye år. 

Læs også Forslag om politiskole i Sønderborg

- Vi skal have den politiskole op at stå snarest, og meget gerne også i en af de eksisterende bygninger, som flere kommuner har budt ind med. Det er simpelthen er kernesag for os, at der snarest muligt kan uddannes flere politibetjente, og vi vil ikke vente, siger Peter Kofod Poulsen.

Læs også Politiskole i Herning er valgflæsk

 

Læs også Stort ønske om politiskole til Vestkysten

 

Læs også Fire byer vil have jysk politiskole

 

Læs også 15 jyske kommuner byder på politiskole

 

 

 

Mest sete på tvsyd.dk