Politi: Køreundervisning kan man ikke bare ændre på

Peter Helmuth Stryhn fra Midt- og Vestsjællands Politi mener ikke, at man bare kan ændre på køreundervisningen. Han henviser til, at de har ændret prøven.

Tidligere på dagen var en ekspert ved navn Carsten Jessen ude med en kritik af, at undervisningen på landets køreskoler er ude af trit med måden, de unge bliver undervist alle andre steder. Han mente, at det var problematisk, fordi de unge mennesker bliver dårligere til at køre bil. Peter Helmuth Stryhn, vicepolitiinspektør fra Midt- og Vestsjællands Politi, mener dog ikke, at man bare kan ændre på teoriundervisningen på køreskolerne, fordi den er bundet fast omkring kørekortsbekendtgørelsen.

- Af bekendtgørelsen fremgår det, hvordan de her lektionsplaner skal holdes. Og det, de er bundet op på, er lovgivningen. Det er ikke politiet, der står for det. Og som jeg kigger på det med hensyn til lektionsplanerne, så er der en klar sammenhæng mellem lektionsplanen i teoriundervisningen og lektionsplanen omkring køreundervisningen. Og det er ikke noget, man bare kan ændre på, siger Peter Helmuth Stryhn.

Han henviser samtidig til, at der faktisk er blevet lavet om på teoriprøverne.

- Teoriprøven er stadig den samme. Men vi har den gamle måde at gøre det på. Der sidder eleverne og kigger op på en storskærm, og der kommer der så et lysbillede, der kommer op. Og så bliver der stillet et spørgsmål med tale, og så skal man afkrydse svaret på et stykke papir. Ved den digitale måde at gøre det på, der sætter eleverne sig ved en computer, og så kan de ellers sidde og klikke sig frem igennem teori-prøven, siger Peter Helmuth Stryhn.