Politidirektør: Vores folk er robuste - ikke nedslidte

En overarbejdspukkel på 61,7 timer pr. person slår ikke politifolk af pinden, mener politidirektør hos Syd- og Sønderjyllands Politi, Jørgen Meyer.

Formanden for Syd- og Sønderjyllands Politiforening, Niels Hedeager, kritiserer mandag, at ressourcerne hos politiet er så dårlige, at de ansatte ikke kan afspadsere den store pukkel af overarbejdstimer, der har hobet sig op i løbet af 2015. De bliver nedslidte, advarer Niels Hedeager.

Politidirektør hos Syd- og Sønderjyllands Politi, Jørgen Meyer, er da også ærgerlig over, at politiet har fået oparbejdet så mange overarbejdstimer,  men kan ikke se, hvordan puklen kan nedbringes, hvis beredskabet skal opretholdes.

- Når vi skal løse dagligdagens beredskab, og være der for borgerne lige så meget, som vi skal løse de særlige opgaver, så har vi simpelthen ikke mulighed for at afspadsere, siger Jørgen Meyer til TV SYD

Han forsikrer dog om, at beredskabet stadig kører, som det skal, og at kun sagsbehandlingstiderne kan være længere end normalt.

- Der er ingen tvivl om, at vores folk er spændt hårdt for, men de er robuste. Vi klarer den her situation, forsikrer Jørgen Meyer, der benægter, at hans folk skulle være udslidte.

- Nej, jeg kan ikke genkende, at de skulle være udslidte, siger politidirektør i Syd- og Sønderjyllands Politi, Jørgen Meyer mandag til TV SYD.

Hver politiuddannet i Syd- og Sønderjyllands Politi har i gennemsnit 61,7 overarbejdstimer i 2015.