TV der bevæger dig

Politiet advarer om juletyve

Advarsel: Lommetyve og tyveknægte benytter sig af juletravlheden.

Sådan en taske er guf for en tyveknægt.

Sydøstjyllands Politi øger antallet af uniformerede gående patruljer, og vil desuden indsætte civile gående patruljer i butiksgader og butikscentre i denne tid.
 
Politiet har nemlig erfaring for, at lommetyve udnytter trængslen ved julehandlen til at gå i folks lommer og tasker ? eller som selv skaber muligheder for tyveri ved at aflede opmærksomheden ved for eksempel at bede om hjælp eller spørge om vej.

Også parkerede biler fyldt med julegaver er et yndet mål for tyveknægte.

- Vi vil særligt være tilstede i city, på gågaderne, i butikscentrene, på banegårdene, i busser o.lign.. Vi vil være i såvel civilt som i uniform på tidspunkter, hvor mange mennesker er i byen, fortæller lokalpolitileder Carsten Thostrup fra Vejle.

- Du skal være særligt opmærksom på steder med mange mennesker, og hvor der kan blive puffet og skubbet og overfor ukendte personer, som er ?meget kontaktsøgende?, advarer lokalpolitilederen.
 
Sydøstjyllands Politi opfordrer derfor til omtanke i julehandlen og giver følgende gode råd med på vejen:

Du kan selv gøre meget for at beskytte dig mod tyveri ved at gøre det så vanskelig for tyven, som muligt.
 
1.      Efterlad aldrig din taske på eller i på indkøbsvognen. Det er bedre at have pungen i inderlommen på frakken og lade tasken blive hjemme ? eller aflever den i en bagageboks.

2.      Hold pengene i aflukket inderlomme eller aflukket taske.

3.      Gå ikke rundt med store beløb i kontanter.

4.      Opbevar aldrig pinkode og betalingskort sammen.

5.      Lad ikke nogen aflure din Pinkode.

6.      Hold købte genstande under opsyn eller aflevere dem i kundeinformation eller i bilens bagagerum -  ude af syne for eventuelle tyveknægte.

7.      Råb op og giv besked i butikken eller ring til politiet på 114, hvis du har mistanke om en lommetyv eller hvis du bliver udsat for tyveri.
 

Mest sete på tvsyd.dk