TV der bevæger dig

Politiet er længere om at rykke ud

Borgerne i Sydøstjyllands Politikreds har haft lang ventetid på patruljevognene. Politiet kan ikke forklare hvorfor.

I oktober og november har politiet været mere end 10 minutter og 30 sekunder om at rykke ud. Normalt tager det mellem otte og ni minutter. Politiet kan ikke forklare hvorfor. Arkivfoto.

Sydøstjyllands Politi er markant længere om at rykke ud end tidligere.

Patruljevognene var i de seneste to måneder i gennemsnit fremme over halvandet minut senere end normalt.

I oktober tog det i gennemsnit 10 minutter og 51 sekunder fra anmeldelsen til 112, til patruljevognen var fremme, mens det i november tog 10 minutter og 30 sekunder.

Normalt tager det mellem otte og ni minutter, hvilket det også gjorde i de foregående måneder.

Vi kan ikke umiddelbart give nogen forklaring på, hvorfor vi var været længere om at rykke ud i en periode.

Politiinspektør for beredskabet i Sydøstjyllands Politi, Morten Anker Jensen.

Det viser en aktindsigt, TV SYD har lavet. Politiet er rykket ud til alt fra husspektakler og indbrud til røverier, overfald og spirituskørsel. Hverken tidligere på året eller i de foregående år har Sydøstjyllands Politi haft så lange udrykningstider. Tilbage i 2014 tog det under syv et halvt minut pr. udrykning.

- Vi kan ikke umiddelbart give nogen forklaring på, hvorfor vi har været længere om at rykke ud i en periode. Gennemsnittet for hele året er cirka ni minutters responstid, og dermed er vi i top tre i Danmark, siger Morten Anker Jensen, som er politiinspektør for beredskabet i Sydøstjyllands Politi.

Han vil undersøge, hvorfor responstallene er blevet dårligere.

- Man kan gisne om, at de dårligere responstider har noget at gøre med, at vi er i gang med at omlægge vores patruljetjeneste. Det kan være årsagen, og det kigger vi på løbende, siger Morten Anker Jensen.