TV der bevæger dig

Politiet: Giv ikke efter for krav i fup-mails

Antallet af fup-mails er eksploderet, og politiet oplever, at borgere betaler de penge, svindlerne kræver

Fupmails, der lusker sig adgang til alle dine data, er lige nu i omløb. Politiet opfordrer til at lave backup. Foto: Louise Mathilde Johnsen, TV SYD

-Det kan vi absolut ikke anbefale. Det giver bare svindlerne blod på tanden, siger Christian Østergård, der er specialkonsulent ved syd - og Sønderjyllands Politi. 

Læs også Politiet advarer mod data-kidnappere der kræver løsepenge

Politiet forsøger at få fat på svindlerne igennem efterforskning, men svindlerne sender ofte fra steder, hvor politiet ikke kan nå dem. Derfor er det hovedsageligt forebyggelse, der kan stoppe tendensen, mener Christian Østergård.

- Back up, back up, back up – det kan redde dig. Nogle af de her virusser smadrer alle dine data, så det er umuligt at restaurere igen, hvis ikke du har en backup.

Læs også Sådan sikrer du dig mod fup-mails

Han understreger også, at det skal være en ekstern backup. Har den en online forbindelse til din computer, når virussen også derud. 

- Vi har set en stigning i de første to måneder af året. Og lige her på det sidste er det eksploderet. Derfor skal vi have borgerne til at tænke sig om, så svindlerne stopper med at angribe Danmark.