Politiet giver gode råd: Undgå at blive snydt når du søger studiebolig

I næste måned begynder studieåret. Det betyder, at en del unge er i gang med slutspurten for at finde en bolig i studiebyerne.

Lige om lidt begynder studieåret for en lang række unge mennesker. Det betyder, at en del af dem er på jagt efter en bolig i studiebyerne, så alt er på plads inden den 1. september.

Er man stadig på jagt efter en bolig, kan det være fristende for eksempel at overføre et depositum, inden man står med nøglen og en lejekontrakt i hånden for hurtigt at sikre sig tag over hovedet og dermed have de afgørende ting på plads, inden studiestedet slår dørene op, skriver Syd- og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelse.

quote

Har du først overført penge til en kriminel, der udgiver sig for at være udlejer, er der meget stor risiko for, at alt er tabt.

Christian Østergård, specialkonsulent, Syd- og Sønderjyllands Politi

Sund fornuft

Specialkonsulent Christian Østergård fra Syd- og Sønderjyllands Politis Kriminalpræventive Sekretariat understreger, at det er vigtigt at bevare sin sunde fornuft og være kritisk, så man undgår at blive udsat for bedrageri.

- Har du først overført penge til en kriminel, der udgiver sig for at være udlejer, er der meget stor risiko for, at alt er tabt. Vedkommende opererer måske fra udlandet, hvor det kan være yderst vanskeligt at få sagen efterforsket, vedkommende anholdt og pengene igen. Men er man årvågen som boligsøgende, er det vanskeligere for en svindler at snyde en, fremhæver Christian Østergård.

Gode råd fra politiet: