Politiet: Her er 7 gode råd mod tricktyveri

Alle kan blive udsat for et tricktyveri. Specialkonsulent fra Syd- og Sønderjyllands Politi giver 7 gode råd mod tricktyvene.

For blot en uge siden blev en 45-årig rumænsk mand varetægtsfængslet ved Byretten i Sønderborg i en sag om tricktyveri.

Flere gange har manden afluret pinkoder, stjålet betalingskortene og derefter hævet penge på kortene. Det er sket både i Haderslev og Esbjerg. Manden fik fat i over 20.000 kroner.

I 2016 registrerede politiet i alt 50.501 ofre for tasketyverier, tyverier fra lommer og tasker og tricktyverier på gadeplan. Det er en stigning på 23 pct. i forhold til 2015, hvor der blev registreret 40.985 ofre, viser tal fra Danmarks Statistik. Nu advarer politiet mod tricktyve og kommer med gode råd.

- Der er ingen tvivl om, at det er en ubehagelig oplevelse at blive udsat for tricktyveri. Men med nogle gode rutiner kan du gøre det sværere for tyven at aflure din pinkode for derefter at stjæle dit betalingskort, siger specialkonsulent Christian Østergård fra Syd- og Sønderjyllands Politis Kriminalpræventive Sekretariat.

Christian Østergårds 7 gode råd mod tricktyveri

  • Brug kontaktløs betaling, når det er muligt.
  • Brug en hånd til at dække over indtastningen af pinkoden.
  • Bed personerne bag dig om at træde et par skridt tilbage, så de har sværere ved at spotte pinkoden.
  • Lad være med at have tegnebog/betalingskort i en yderlomme.
  • Og kan du lyne eller lukke lommen med værdierne, så gør det.
  • Vær ekstra opmærksom hvis nogen støder ind i dig eller forsøger at distrahere dig.
  • Det sker, at tricktyve lægger en pengeseddel på gulvet og spørger om det er din – for at aflede din opmærksomhed. Vær ekstra opmærksom på dine værdier i sådanne situationer.
Kilde: Syd- og Sønderjyllands Politi