TV der bevæger dig

Politiet: Lad endelig være med at betale

Syd- og Sønderjyllands Politi får i øjeblikket mange anmeldelser om forsøg på data-bedrageri.

Foto: Photographer:

Nogle internet-surfere oplever for tiden, at deres PC pludselig fryser. Samtidig dukker der en tekst op på skærmen, som fortæller, at man har gjort noget strafbart, ulovligt eller moralsk forkert. Ofte foregiver beskeden at komme fra politiet.

Teksten siger så, at man kun kan redde sig ud af klemmen ved at indbetale et beløb i bøde eller afgift på en nærmere angivet måde.

Men man skal altid lade være med at betale.

- Ingen myndigheder sender bøder ud på den måde, siger politikommissær Christian Østergård fra Syd- og Sønderjyllands Politi.

- Det er rent og skær fup.

Bedrageriet kan også bestå i en besked om, at man har arvet eller vundet penge - og at man lige skal sende sine konto-oplysninger for at få dem.

Andre har via identitetstyveri udgivet sig for at være nødstedte eller kontaktsøgende kvinder eller mænd, som har lokket ofrene til at overføre penge.

- Man skal ikke falde for noget af det. Lad være med at sende penge eller kontooplysninger til mennesker, du ikke kender personligt, eller som du ikke selv har bestilt varer eller tjenesteydelser hos, siger Christian Østergård

Lad være at betale ? og gå til en fagmand for at få din PC låst op og renset for ubudne gæsters data-efterladenskaber, lyder politiets råd.