Politiet leger i denne uge indbrudstyve

I denne uge op til jul får beboerne i en række villakvarterer i Syd- og Sønderjylland besøg af politiet. De vil tjekke om husene er indbrudssikre.

En række villakvarterer får i denne uge besøg af Syd- og Sønderjyllands Politi. Sikringsrådgivere fra politiet tager nemlig tyvens briller på og kigger hver dag på udvalgte villakvarterer mellem klokken 17.00 og 21.00.

quote

Heldigvis er antallet af indbrud dalet med hele 35 procent de seneste år. Og mange indbrud kan undgås med god sikring af bygningen og aktive nabohjælpere, der passer på kvarteret.

Christian Østergård, Syd- og Sønderjyllands Politis Kriminalpræventive Sekretariat.

Her vil de have øje for huse, der er åbenlyse indbrudsemner, og ejeren får så en løbeseddel og en brochure ”Hvor mørk er din hverdag?” i postkassen.

Løbesedlen fortæller, at politiet har kigget forbi, og brochuren giver samtidig ti gode råd om, hvordan indbrudssikringen kan blive bedre.

Sikringsrådgiverne kommer forbi i eftermiddags- og aftentimerne, fordi det er i dette tidsrum, at der statistisk set er størst risiko for indbrud i december.

- Heldigvis er antallet af indbrud dalet med hele 35 procent de seneste år. Og mange indbrud kan undgås med god sikring af bygningen og aktive nabohjælpere, der passer på kvarteret, siger specialkonsulent Chr. Østergård fra Syd- og Sønderjyllands Politis Kriminalpræventive Sekretariat i en pressemeddelelse.

Får man ikke selv besøg af en sikringsrådgiver, er det forholdsvist enkelt selv at teste, om ens bolig kan virke tillokkende på en indbrudstyv.

Læs alle gode råd her.

Sådan skal du teste dit hjem: