Politiet stak kæp i hjulet på cykler og knallerter

Det var især de små og store knallerter, der blev noteret i politiets bødekatalog under sidste uges kontroller. Ialt fik 175 personer bøder.

88 knallertkørere blev sigtet for, at deres knallert kunne køre for stærkt efter deres knallert var blevet målt på politiets såkaldte rullefelt. Syv personer måtte en tur forbi sygehuset for at få udtaget en blodprøve, når alkometret viste mere end det tilladte.

Overraskende

I den forløbne uge har Syd- og Sønderjyllands Politi haft særligt fokus på knallerter og cykler. På de 17 kontroller blev 476 køretøjer standset. - Det er overraskende, at vi kunne tage så mange knallerter på så få dage. Indsatsen har vist, at det er nødvendigt fortsat at have fokus på området, siger operativ leder i færdselsafdelingen Kenneth Benfeldt. 

Bødetaksterne

Bødetaksten for spirituskørsel på knallert er 2000 kr. første gang, 4000 kr. anden gang,  og 10 dages fængsel, hvis man bliver noteret for tredje gang.
Bødetaksten for at en knallert - målt på rullefelt - kører 40 km i timen eller derover er 1000 kr. I gentagelsestilfælde, hvor en knallert er målt til 43 km i timen eller derover, konfiskeres knallerten.