TV der bevæger dig

Politiet: Vi gør, hvad vi kan for at opklare svindel

Politiet siger i dag til TV SYD, at de gør, hvad de kan for at komme internetsvindlere til livs. I øjeblikket bliver mange snydt via Den Blå Avis.

00:31

Politiet svarer nu på den heftige kritik om ikke at gå ind i svindelsag.

Politiet svarer nu på den heftige kritik, hvor de bliver beskyldt for ikke at gøre nok for at opklare svindel på nettet.
De seneste dage er flere eksempler dukket op, hvor privatpersoner aldrig får de varer, de har betalt for gennem Den Blå Avis. De svindlede kunder er gået sammen i et netværk på Facebook, hvor de mener at have fundet frem til gerningsmanden. Derfor retter de sammen en voldsom kritik af politiet stadig forholder sig passivt.

 Men Syd- og Sønderjyllands Politi afviser nu kritikken.

- Sager om økonomisk kriminalitet er højt prioriteret hos politiet, så vi efterforsker selvføgelig det her, men vi har mange sager for tiden, forklarer politikommissær Jeppe Kjærgaard til TV SYD.  

Han påpeger også, at selvom det kan virke ligetil at gå ud og fange en gerningsmand, så tager det alligevel noget tid.

- Vi skal bruge noget tid på at skrive en anmodning til retten, som kan afsige en kendelse om edition - og når vi så har fået den, så skal vi bede banker og teleselskaber om oplysninger, siger han til TV SYD.

Syd- og Sønderjyllands Politi vil ikke forholde sig yderligere til de konkrete sager.

Her forklarer politikommissær Jeppe Kjærgaard fra Syd- og Sønderjyllands Politi, at det ikke er så nemt, som det ser ud til at opklare økonomisk kriminalitet:

00:31 Luk video