Politiet: Vi udsteder ikke generelle forbud

Syd- og Sønderjyllands Politi afviser kritik fra folketingsmedlem Eva Kjer Hansen, (V), om, at de overtræder restaurationsloven.

OPDATERET: Syd- og Sønderjyllands Politi overtræder ikke restaurationsloven, fordi unge under 18 år ikke må opholde sig på restaurationer efter kl. 24, når indtagelse af alkohol er en central del.

Det er ellers fremgået på TVSYD.dk, at politiet og kommunerne i fællesskab har lavet en generel restaurationsplan med forbuddene, hvilket ville være i strid med restaurationsloven i Danmark, og det fremgik, at erhvervsminister Brian Mikkelsen, (K), i et brev til folketingsmedlem Eva Kjer Hansen (V), gav hende ret i denne kritik. Dette er ikke korrekt. Vi beklager.

Restaurationsplanen i Syd- og Sønderjylland indeholder ingen generelle forbud, og den er udarbejdet i samarbejde med kommunerne og indeholder lokale tilpasninger, hvilket restaurationsloven tillader. Det oplyser stabschef Lene Roesen, Syd- og Sønderjyllands Politi, og hun afviser derfor kritikken, som er fremført af folketingsmedlem Eva Kjer Hansen, (V).

Venstrepolitikeren sagde i marts til TV SYD:

- Man har lavet en restaurationsplan, som ikke er i overensstemmelse med gældende lovgivning. Man må ikke lave sådan nogle generelle forbud, som politiet har gjort her, hvor unge under 16 ikke må være på de caféer, der har natbevillinger, det skal de selvfølgelig have lov til.

Det fik Eva Kjer Hansen til at henvende sig til erhvervsminister Brian Mikkelsen (K). Blandt andet med spørgsmålet om, hvornår det forventes, at Syd- og Sønderjyllands Politi har revideret restaurationsplanen, så den kommer i overensstemmelse med gældende lovgivning. 

Her kan du læse ministerens svar til Eva Kjer Hansen:

21. marts i år skrev politidirektør hos Syd- og Sønderjyllands Politi, Jørgen Meyer, til kommunerne i politikredsen, at der i restaurationsloven ikke er hjemmel til at fastsætte som et generelt krav, at restaurationer ikke må give adgang til unge under 18 år. 

Herunder kan du læse politiinspektørens brev til kommunerne: