TV der bevæger dig

Politiets gode råd: Sådan sikrer du dit hjem mod juleindbrud

Politiet opfordrer til, at du tyverisikrer dit hjem, hvis du efterlader det tomt i juleferien.

Det er ubehageligt at få stjålet ting og få rodet sit hjem igennem af indbrudstyve. Start med at gemme værdier væk og lad naboerne parkere i din indkørsel, opfordrer politiet. Arkivfoto.

Du kan beskytte din bolig mod indbrud på forskellige måder. Sund fornuft kombineret med god sikring af døre og vinduer er den bedste måde at holde tyven ude på. 

Sydøstjyllands Politi råder også til at gemme værdier og få hjælp fra naboen. Lad naboen parkere bilen i din indkørsel, tømme postkassen og bruge din skraldespand.

Samtidig er det vigtigt, at du finder de svage punkter ved din bolig og sikrer dem først. 

I det hele taget er det en god idé at få det til at se ud som om, der er nogen hjemme, når du og din familie er væk. 

Sådan gør du

 • Døre og vinduer skal være solide og forsvarligt lukkede og låst, når du forlader dit hjem. Samtidig kan du gøre din bolig svær at komme ind i for en tyv, ved at sikre døre og vinduer med gode låse.
   
 • Sørg for at låse værktøj og haveredskaber inde, så tyven ikke kan bruge det til indbrud. Har du en stige udenfor, så lås den fast
   
 • Opsæt bevægelsessensorer, der tænder lys udenfor boligen, når nogen nærmer sig.
   
 • Du kan overveje, om du vil have en alarm.
   
 • En høj hæk giver tyven ro til at bryde ind. Overvej, om du skal klippe din hæk eller gøre plankeværket lavere.

Syd- og Sønderjyllands Politi opforder til at du finder en såkaldt hussitter. Altså nabohjælp.

Alarmselskabet Verisure og Resolution Media har i samarbejde udviklet en tjekliste, du kan downloade og printe. På den måde sikrer du dig, at du har gjort det bedste for at undgå indbrud i julen. 

Læs også Jule-lukkede virksomheder er slaraffenland for indbrudstyve

Tyvene går mest efter computere, fladskærme, tv-apparater og spillemaskiner. Dernæst efter smykker, kontanter, valuta og mærkevaretøj. Det er derfor vigtigt, at du passer på dine værdier.

Du kan også læse meget mere om, hvordan du sikrer dit hjem, passer på dine værdier og organiserer nabohjælp på Det kriminalpræventive råds hjemmeside.