TV der bevæger dig

Politiets omdømme op på tredjeplads trods fald

Politiets omdømme er faldet en smule, men etaten rykker tre pladser op i den årlige omdømme-måling. Kun Forbruger-ombudsmanden og Folketingets Ombudsmand bedømmes bedre.

1 af 2

Reputation Institute gør hvert år op, hvordan op mod 10.000 danskere bedømmer en række institutioner og organisationer.

Politiet opnår en score på 78,1 i undersøgelsen i år - et fald fra 78,9 sidste år. Syd- og Sønderjyllands Politi kan dog glæde sig over, at de ligger over landsgennemsnittet for politiet med en score på 81,2.

- Vores omdømme er altafgørende. Vi har brug for, at borgerne stoler på os og vil tale med os for, at vi kan udføre vores arbejde, udtaler politidirektør Jørgen Meyer, Syd- og Sønderjyllands Politi. Hvis ikke vi havde borgernes opbakning, ville det være meget svært at løse vores opgaver. Denne analyse viser os, at vi fortsat har en god kontakt til borgerne i kredsen, og at der fortsat er både tillid og opbakning til vores arbejde.

Politiet har i det forløbne år været udsat for nogen kritik. Flere medier - også TV SYD - har bragt historier om, at politiet ikke kommer ud til f.eks. indbrud. Bl.a om en mand i Skærup ved Vejle som i december blev bedt om selv at tage fingeraftryk efter et indbrud, hvor der bl.a. blev stjålet en bil til 100.000 kr.

Omdømme-målingen viser dog, at befolkningen generelt stoler på politiet.

 

Oplysningerne i Reputation Institutes undersøgelse er indsamlet fra 19. juni til 12. august 2014. Resultaterne for politiet er baseret på 4.112 repræsentativt udvalgte besvarelser, mens der samlet indgår 9.448 svar i Reputation Institutes undersøgelse.