TV der bevæger dig

Politisk kommentator: Troværdigheden på valg

De lokale folketingskandidater vil slå på mere nære og mere forståelige emner end økonomi. Og så gælder det om at være troværdig.

Poul Erik Thomsen, politisk kommentator. Fotoet er fra kommunalvalget i 2009.

Poul Erik Thomsen, politisk kommentator ved JydskeVestkysten og TV SYDs politiske kommentator under valget mener, at de politiske folketingskandiidater i det syd- og sønderjyske vil nedtone det helt store tema - økonomi - til fordel for emner som sygehuse, skoler og regionernes nedlæggelse.   

Sygehuse ind i valgkampen

- Det store afgørende tema - økonomi - vil i højere grad køre i de "højere etager" altså hos de landskendte politikere, mens de lokale kandidater, der møder folk på gaden hellere vil diskutere mere forståelige emner. Sygehuse er nu dukket op igen i debatten. Det kan godt blive et varmt emne.  

Venstre-uenighed

Han mener, at også Venstres udspil om at nedlægge regionerne kan blive interessant at følge.
- Her har vi jo en statsminister, der vil nedlægge dem, og hans partifælle regionsformand Carl Holst, der er stærkt uenig. Det er der formentlig sprængstof i, især fordi vi har en af de mere velfungerende regioner i vores område, siger den 65-årige Poul Erik Thomsen.  

Nøgleord: Troværdighed

- Men et nøgleord i hele valget bliver troværdighed. Vælgeren har oplevet politiekren lege "julemand deler gaver ud" i to uger. Nu vil vælgerne have seriøs bud på en alvorlig situation, siger han.

Tabere og vindere

Poul Erik Thomsen vil seerne møde under hele valgkampen og dagen derpå, hvor han vil analysere resultaterne.
Dagen FØR valget sender TV SYD 40 minutter ekstra fra kl. 18.15 til 18.55 ? her vil valgkampen blive analyseret og Poul Erik Thomsen giver bud på vindere og tabere.