Postkassefirma-sagen ruller stadig: Vil have svar fra ministeren

Transportfirmaer opererer i Danmark, men har adresse i Tyskland for at undgå høje danske lønninger. Siden TV SYD afslørede den procedure i juli, er der ikke sket meget i sagen.

Da sagen rullede kom Enhedslistens Henning Hyllested på banen. Han bad transportminister Pia Olsen Dyhr tage affære og tage fat i sin tyske kollega. Tyskerne blev bedt om at undersøge postkassefirmaerne i Flensborg for at se, om de lever op til EU-forordningerne. Nu er der gået fire en halv måned uden svar - og Henning Hyllested rykker nu for netop et svar.

- Nu vil jeg selvfølgelig spørge Pia Olsen Dyhr om, hvor sagen egentlig ligger. Jeg ved jo, at hun er meget oprørt over, at det har fundet sted, og derfor vil jeg nu høre, hvad status på sagen er, siger Henning Hyllested, der medlem af Transportudvalget for Enhedslisten til TV SYD.

Pia Olsen Dyhr vil ikke rykke sin tyske kollega yderligere, men regner med at få en status inden for kort tid.

- Jeg kan ikke svare på, hvornår den tyske delstat har sit svar klar. Jeg har presset så hårdt, jeg kan, og jeg er ret sikker på, at jeg får et hurtigt svar, siger Transportministeren, Pia Olsen Dyhr (SF) til TV SYD.

 

Sagen kort: