Postnord dropper transport af fødevarer - det rammer en lille baconproducent hårdt

Postnord dropper transport af fødevarer. Det rammer en særlig gruppe fødevareproducenter i Syd- og Sønderjylland rigtig hårdt.

Allan Ømand Ungstrup producerer gourmetbacon i Sønder Vilstrup. Han havde set frem til at bruge Postnords tilbud om at tansportere fødevarer for små producenter - billigt og landsdækkende.

quote

Jeg har det helt vildt skidt, det er det forfærdeligt. Vi vil gerne dække hele Danmark

Allan Ømand Ungstrup, producent gourmetbacon, Sdr. Vilstrup

Men den service dropper Postnord nu for at spare penge.

- Jeg har det helt vildt skidt. Det er forfærdeligt. Vi vil gerne dække hele Danmark, fortæller Allan Ømand Ungstrup.

I de seneste par år har mindre virksomheder kunnet få bragt fødevarer ud til borgere og butikker med Postnord til en lav pris. 

- 50 kroner betaler jeg nu, nogle gange op til 100 kroner. Alternativet, har jeg hørt, koster 160 kroner, fortæller Allan Ømand Ungstrup. 

Nu dropper Postnord levering af fødevarer, da det er for dyrt. Og det handler ikke kun om prisen. Fødevareleverancer er fra dag til dag, varene skal være kolde, under 5 grader og dybfrost skal være frossent hele vejen, så det kræver planlægning.

Allan er ked af, at Postnord stopper deres service, for i sidste ende er der kun en til at betale - nemlig forbrugerne.

Det rammer ikke kun baconistaen i Sdr. Vilstrup.

TV SYD har talt med en håndfuld små fødevarevirksomheder, der står i samme situation. Det er blandt andet mejerier og slagterier, der håber, at Postnord skifter mening.

Det ser dog ikke sådan ud. Postnord skriver i en mail til TV SYD: 

- Vi er selvfølgelig ærgerlige over, at vi må trække os ud af markedet, og at det kan ramme små fødevareproducenter, skriver Carsten Dalbo, der er chef for e-Commerce og Logistics, Postnord.

- Men fødevarelevering er særligt, fordi det kræver mange manuelle processer, som er for dyre til, at vi kan tjene penge på det. Ændringerne er nødvendige for at PostNord igen skal blive en rentabel virksomhed, skriver Postnord i mailen.

Nu må baconproducenten tænke kreativt. 

- Jeg har tænkt på selv at køre ud. Være et par timer i de større byer, og så kunne folk selv hente. Eller måske pensionister, der vil tjene lidt ekstra og køre ud for en. Måske sammen med noget andre fødevareproducenter, siger Allan Ømand Ungstrup

Det er individuelt, hvornår Postnord stopper aftalerne med fødevareproducenter, men de fleste ophører 30 juni i år.