Psykisk syge børn behandles ulige

I Region Syddanmark må fynske børn vente markant længere på psykiatrisk behandling end børn i den sydlige del af Jylland, skriver Fyens Stiftstidende.

Årsag: Region Syddanmark bruger langt færre penge på fynsk børnepsykiatri i Odense end på regionens tre afdelinger i Jylland.

I et høringssvar til regionen skriver Jan Jørgensen, ledende overlæge på afdelingen i Odense, følgende:

- Der er betydelig forskel på ventetiden på Fyn og i Jylland. En del af forklaringen skal søges i det forhold, at mens der er 480 kroner pr. person i optageområde Fyn, er der 650 kroner pr. person i Jylland.

Et levn fra amterne

Trods en behandlingsgaranti på to måneder er den aktuelle ventetid i Odense op til 40 uger, mens den maksimale ventetid på de jyske afdelinger er 14 -20 uger ifølge Fyens Stiftstidende.

Sygehusdirektør for psykiatrien i Syddanmark Peter Henriksen erkender, at de syddanske børn ikke behandles ens. Han forklarer forskellen med, at regionen, som blev dannet i 2007, ikke har fået udlignet de forskellige niveauer fra de nedlagte amter.

- Det er ikke tilpasset, men det skal vi have gjort. Vi er alle sammen interesseret i, at området bliver harmoniseret, siger Peter Henriksen til Fyens Stiftstidende.

Johnna Gøttsch Hansen, mor til niårige Gustav, som foreløbig har ventet i knap et år på en børnepsykiater i Odense, er vred over uligheden.

- Der må være nogen i regionen, som har røde ører, siger hun til Fyens Stiftstidende.