Regeringen vil udvide stormflodsordningen

I sidste uge fortalte vi her på TV SYD, at regeringen overvejede at ændre reglerne for genhusning i forbindelse med stormflod. I dag blev det et officielt lovforslag

Efter stormen den 5.-6. december stod mange familier med store økonomiske udfordringer. Især dem der skulle genhuses skulle grave dybt i lommerne.

Efter stormen var både Hans Christian Skibby fra DF og Benny Engelbrecht fra Socialdemokraterne ude at forslå en ændring i stormflodsloven, således at husejere kunne få dækket deres genhusning.

 

For at afhjælpe situationen for de familier, der har et særligt genhusningsbehov, har regeringen fundet, at er der brug for at udvide stormflodsordningens dækningsområde til også at omfatte rimelige omkostninger til genhusning, opmagasinering og fraflytning.

Erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen vil derfor så hurtigt som mulig fremsætte et lovforslag, der sikrer erstatning til rimelige omkostninger til længerevarende genhusning, og til nødvendige omkostninger til opmagasinering og flytning.

Det forventes, at ordningen vil dække udgifter til længerevarende genhusning efter den 1. måned. Der dækkes udgifter op til 12.000 kr. pr. måned.