TV der bevæger dig

Region Syddanmark vil anlægge sag mod Carl Holst

Uanset udfaldet af den politiundersøgelse, som lige nu pågår, så vil et markant flertal af politikerne i Region Syddanmark anlægge sag mod tidligere regionrådsformand Carl Holst.

Tidligere regionsrådsformand Carl Holst (V) kan vente et sagsanlæg om tilbagebetaling af uretmæssig brug af midler Foto: Arkiv

Politiet efterforsker stadig en mulig straffesag mod tidligere regionsrådsformand og nuværende medlem af Folketinget Carl Holst (V) for uretmæssig brug af regionens midler, men uanset udfaldet, vil Region Syddanmark have, at Carl Holst skal betale penge tilbage til regionen.

Faktisk synes vi i SF, at vi allerede nu bør gøre vores krav op, og ikke vente til udfaldet af politiundersøgelsen

Ida Damborg, regionsrådsmedl, SF, Region Syddanmark

I øjeblikket efterforsker politiet forholdet mellem Carl Holst og regionen. Selv hvis der ikke kommer en straffesag ud af den efterforskning, vil regionsrådet anlægge en erstatningssag. Det skriver Fyens.dk.

I følge avisen blev sagen drøftet på et lukket punkt på dagsordenen til regionsrådsmødet den 28. november, og flere kilder har over for avisen bekræftet, at der er et massivt flertal på 40 ud af 41 regionsrådsmedlemmer bag beslutningen.

Regionrådsmedlem Ida Damgaard (SF) bekræfter lørdag overfor TV SYD, at et flertal i Region Syddanmrk vil anlægge sag mod Carl Holst uanset, hvad politiet når frem til i deres efterforskning.

- Faktisk synes vi i SF, at vi allerede nu bør gøre vores krav op, og ikke vente til udfaldet af politiundersøgelsen. 

SF og Enhedslisten vil på det kommende regionsrådsmøde den 19. december stille forslag om, at Region Syddanmark allerede nu får gjort sine krav op, fremfor at vente til politiundersøgelsen er færdig.

Jeg ikke enig i at regionen har noget krav, og jeg håber, at man hurtigst muligt fra regionens side får det gjort op.  Jeg ser meget frem til at se kravet.

Carl Holst, (V), tidl. regionrådsformand

Carl Holst (V), som nu er medlem af Folketinget uddyber over for TV SYD, at han ikke er bekymret for et eventuelt tilbagebetalingskrav, og ser frem til at regionen får deres erstatningskrav opgjort.

- Jeg ikke enig i at regionen har noget krav, og jeg håber, at man hurtigst muligt fra regionens side får det gjort op.  Jeg ser meget frem til at se kravet, siger Carl Holst til TV SYD.

Carl Holst fortæller, at hans advokat allerede den 18. februar i år, har opfordret regionen til at få erstatningskravet opgjort.

 

 

 

Mest sete på tvsyd.dk