Regioner truer med fyringer

Regionerne rasler med sparekniven i forhandlingerne om økonomien næste år. Der lægges op til regulære fyringer på sygehusene, hvis kravet om to procents effektivisering gennemføres.

Regionsrådsformand Carl Holst (V), Region Syddanmark, sidder med ved forhandlingsbordet i Finansministeriet. Og han skal finde 400 mio. kr. næste år for at leve op til kravet.

- Når vi skal løbe hurtigere og hurtigere, men ikke får fuld dækning til nye aktiviteter, er der reelt tale om minusvækst. Det er gået i nogle år nu, men det holder ikke længere, siger Carl Holst (V) til Jyllands-Posten mandag.

Regeringen og regionerne forhandler om næste års budget. Og meldingen er, at der skal flere besparelser til rundt omkring i landets regioner.

Der skal nemlig effektiviseres for to procent af udgifterne, men flere af regionerne mener, at smertegrænsen er nået for, hvor mange hænder de kan undvære. Det skriver Jyllands-Posten mandag.

Regionerne genoptager forhandlingerne igen onsdag. Ifølge Jyllands-Posten har finansminister Bjarne Corydon (S) ingen kommentarer, så lange forhandlingerne er i gang.