TV der bevæger dig

Rejseselskab gør reklame for Nabohjælp

Rejseselskabet Apollo har indledt et samarbejde med Nabohjælp, så kunderne kan tage på ferie med ro i sindet, selv om sommeren er højsæson for indbrud.

Det Kriminalpræventive Råd (DKR) og TrygFonden står bag Nabohjælp.

Danmark er det mest indbrudsplagede land i EU. Når skolerne lukker, og danskerne rejser på ferie, er det højsæson for tyvene. Nu skal et nyt utraditionelt samarbejde mellem Nabohjælp og rejsebranchen hjælpe danskerne med at undgå indbrud i deres ferietomme boliger.

Apollo Rejser vil gøre reklame for Nabohjælp, som betyder, at rejsende kan få en sms med besked om, at alt er i orden derhjemme. Som en del af samarbejdet henviser rejseselskabet til ordningens hjemmeside på deres egen hjemmeside og på deres Facebook-portal med over 90.000 Likes.

- Apollo vil gerne bakke op om Nabohjælp. Den fuldendte ferieoplevelse fås kun, hvis man vender hjem til nøjagtigt den lejlighed eller det hus, man forlod, siger Rikke Koks Andreassen, kommunikationschef i Apollo Rejser, der regner med at sende cirka 100.000 danskere af sted på sommerferie i løbet af sommersæsonen..

- Vi betragter samarbejdet som en ekstra service til vores gæster. Herudover er det vigtigt, at Det Kriminalpræventive Råd (DKR) og Trygfonden, som står bag Nabohjælp, er troværdige afsendere.

Nabohjælp er en ny digital service. Man tilmelder sig ordningen - og registrerer, hvornår huset er ferietomt. Så får nabo-hjælperne påmindelser om, at de skal holde ekstra øje med huset.

- Det er desværre sæson for indbrud i de danske hjem, og vi er derfor rigtig glade for, at en aktør fra rejsebranchen vil være med til at udbrede kendskabet til Nabohjælp. Ordningen kan være med til at forhindre helt op til hvert fjerde indbrud i danske boliger, siger leder af projekt Nabohjælp hos DKR og TrygFonden, Lone Harlev.

I 2012 blev der anmeldt 43.266 indbrud i danske boliger - en stigning på 48 % siden 2005, hvor antallet af anmeldelser lå på 29.275. TrygFondens tryghedsmålinger viser desuden, at indbrud er noget, der bekymrer danskerne meget.

Den nye og digitale nabohjælpsordning kombinerer sms og en app kaldet ?Nabohjælp? med almindelig snusfornuft. At nabohjælpe handler blandt andet om at smide sit affald i naboens skraldespand, sætte sin cykel eller bil i naboens indkørsel og gå en tur rundt om huset. Der er tale om små tiltag, der kan gøre en stor forskel for naboen. Med det nye system kan man via et par klik give naboerne besked, inden sommerferieturen starter, så de husker de simple nabohjælpstiltag samt at holde ekstra øje med boligen.

Det er gratis at tilmelde sig ordningen på www.nabohjælp.dk.

 

FAKTA

Nabohjælp kort
 
 • Tilmeld dig på Nabohjælp.dk. og opret din ferie i kalenderen
 • Inviter dine nabohjælpere
 • Dine nabohjælpere modtager påmindelser om, at du er på ferie og holder ekstra godt øje med dit hus
 • På ferien modtager du sms’er om, at alt er ok

Kilde: Det Kriminalpræventive Råd og TrygFondenKom godt i gang med Nabohjælp Alle kan gratis tilmelde sig ordningen på www.nabohjælp.dk. Man beslutter selv, hvem man vil være i netværk med og dermed hvem, der har adgang til ens feriedata og personlige oplysninger. Nabohjælp giver via mail og sms et nemt overblik over, hvem der er på ferie og hvornår. Ordningens hjemmeside giver tips og tricks til, hvordan man kan nedsætte risikoen for indbrud.Sådan får du Nabohjælp på ferien På din ferie får du besked, når dine naboer har tjekket dit hus eller din lejlighed. Og når din nabo er på ferie, får du automatisk besked om, hvad du kan hjælpe med.
 
 1. Log ind på Nabohjælp.dk og opret ferien i din feriekalender.
 2. Naboen får automatisk besked om, at du er på ferie.
 3. Naboen tjekker huset, mens du er væk.
 4. Du modtager sms’er fra naboen om, at alt er OK – og slapper endnu mere af på ferien.

Om Nabohjælps-ordningen
 • Den gamle Nabohjælps-ordning blev lanceret i 1986. 76 % af danskerne kender skiltet, men ved ikke præcist, hvad Nabohjælp bruges til, eller hvor man skal henvende sig for at blive en del af Nabohjælp.
 • Det moderniserede Nabohjælps-system er digitaliseret, så naboer kan organisere sig og varsko hinanden med sms og mails. Der er også mulighed for at bestille et skilt, som gør ordningen synlig på vejen, huset og bygningerne i nabolaget.
 • På hjemmeside og mobil-app får man konkrete anvisninger til, hvordan man får en ferietom bolig til at se beboet ud.
 • Man får også at vide, hvad man skal gøre, hvis man ser mistænkelige personer eller biler i nabolaget. Man skal selvfølgelig aldrig selv forsøge at fange tyven, men ringe til politiet og varsko de øvrige naboer i netværket om mistænkelig aktivitet i nabolaget, så alle er ekstra opmærksomme på at sikre deres hus og få tomme huse til at se beboede ud.
 • Man kan med et klik invitere udvalgte naboer med i sit netværk – man vælger selv, hvilke naboer man vil have med i sit Nabohjælps-netværk.
 • Nabohjælp har et højt sikkerhedsniveau, da ingen andre end de nabohjælpere du selv har kan se din feriekalender og dine kontaktdata. Vi bruger samme kryptering som netbanker og validerer både mobil, e-mail og postadresse.
 • Mere info og gratis tilmelding på www.nabohjælp.dk

Kilde: Det Kriminalpræventive Råd og TrygFonden

 

Læs mere om Nabohjælp