Rekordmange besøgte åbent landbrug

Rigtig mange syddanskere besøgte søndag landsdelens gårde, som havde slået dørene op for danskerne.

Det årlige arrangement Åbent Landbrug har slået rekorden for antallet af besøgende. Årets udgave, hvor borgerne søndag kunne se, hvor mælken og flæskestegen kommer fra, blev besøgt af hele 117.456. Det er en forbedring af sidste års rekord med 30.000 borgere.

Og her i Syddanmark var der også flere besøgende end normalt. De 16 gårde i TV SYD’s sendeområde, som søndag åbnede dørene for både store og små, blev besøgt af hele 27.405 nysgerrige.

Til sammenligning havde de 12 gårde i TV SYD’s sendeområde, som deltog i Åbent Landbrug sidste år, 17.145 gæster. Det betyder, at hver enkelt gård i vores sendeområde havde hele 284 flere besøgende end sidste år.

Det glæder naturligvis formanden for Landbrug og Fødevarer.

- I en tid, hvor krisen for alvor kradser hos landmændene, er rekordbesøget opmuntrende. Jeg synes, at successen i år taler sit helt tydelige sprog om, at danskerne i den grad er interesserede i den mad, de spiser og i at møde landmanden, der laver deres råvarer. De vil selv røre og dufte til produktionen, siger Martin Merrild i en pressemeddelelse.