TV der bevæger dig

Rekordstart på erhvervsskole trods mangel på praktikpladser

2113 forventningsfulde unge har i dag første skoledag på Syddansk Erhvervsskole. Det er 260 flere end i august sidste år.

00:48

Selvom det er lykkes at få flere praktikpladser, så venter der fortsat en udfordring, siger direktør for Syddansk Erhvervsskole.

Rigtig mange havde i dag første skoledag her i Grindsted. Foto: Claes Adel

1 af 2

Syddansk Erhvervsskole, der udbyder uddannelser i Odense, Vejle og Grindsted, har succes med at tiltrække flere unge til erhvervsuddannelserne, og det er helt i tråd med politikernes og erhvervslivets ønske om, at flere skal gå erhvervsvejen i stedet for f.eks. gymnasievejen.

Men på trods af at prognoser og fremskrivninger viser, at der bliver brug for stadig mere faglært arbejdskraft i fremtiden, venter der fortsat en meget stor udfordring med at skaffe praktikpladser.

De seneste tal fra Undervisningsministeriet viser, ifølge 3F, at næsten 13.000 unge står uden en praktikplads, og derfor er det langt fra givet, at alle unge, der i dag begynder på en uddannelse på Syddansk Erhvervsskole også ender med at få en praktikplads i en virksomhed.

Skolen forsøger dog at gøre noget ved den udfordring og fortæller, at de har succes med et tættere samarbejde mellem skolen og de lokale virksomheder.

For et år siden blev 13 virksomhedskonsulenter ansat, og de skal hjælpe med at bygge bro mellem skolens elever og mulige lærepladser.

Det har foreløbig, i første halvår af 2016, skaffet 53 flere praktikpladser i Vejle i forhold til samme periode sidste år.

- De større elevtal forpligter. Vi skal gøre vores allerbedste for, at også vores nye elever kommer godt gennem deres uddannelse, og det betyder at vi sammen med de lokale virksomheder, skal gøre alt, hvad vi kan, for at der også er lærepladser til de nye elever, siger direktør for Syddansk Erhversskole Lars Bregnehøj i en pressemedelelse.

Ifølge Syddansk Erhvervsskole har samarbejdet givet pote, men skolen erkender samtidig, at det fortsat er svært at skaffe pratikplads til alle.

Mest sete på tvsyd.dk