Rekordstort antal tyskere på danske universiteter

De danske universiteter står i høj kurs blandt tyske statsborgere. Siden 2003 er antallet af tyske studerende, der er blevet optaget på universitetsuddannelser i Danmark, mere end fordoblet, skriver Flensborg Avis lørdag

Helt nye tal fra ministeriet for videnskab, teknologi og udvikling viser, at der i år er blevet optaget 216 tyske statsborgere på de danske universiteter.

Det er en stigning på over 25 procent i forhold til 2009, da der blev optaget 172 tyskere.
Den store stigning i antallet af optagne tyske statsborgere ser den danske videnskabsminister som et positivt tegn.

- Det er rigtig flot. Jeg synes, det er vigtigt med udveksling af studerende. Det giver et internationalt studiemiljø, siger videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen til Flensborg Avis.

- Samtidig vil vi også gerne have, at mange af dem bliver i Danmark efter endt uddannelse, da vi har brug for højtuddannede folk, fortsætter hun.

Det er umiddelbart svært at forklare den store stigning, men videnskabsministeren har alligevel et bud.

- Danske uddannelser er attraktive, siger Charlotte Sahl-Madsen.Ikke overraskende er det Syddansk Universitet, der har optaget flest tyskere.

- Vi har optaget 103 tyskere i år, og 88 af dem var bosiddende i Tyskland på ansøgningstidspunktet, siger Kristian Kvist, der er fagkoordinator i statistikafdelingen ved Syddansk Universitet.

Sidste år blev der kun optaget 69 tyskere på Syddansk Universitet, så også her er der tale om en voldsom stigning. 75 af de 103 optagne tyske statsborgere starter på universitetets campus i Sønderborg, skriver Flensborg Avis