TV der bevæger dig

Rigsarkivet: Slet data. Nej forresten. Lad være

Carl Holst kalder en besked fra Rigsarkivet bizar og selvmodsigende.

Regionsformand Carl Holst, V, vil nu bede kulturministeren om at gribe ind i, hvad han synes er en grotesk melding fra Rigsarkivet.

Medicinske data om patienter er indsamlet i strid med sundhedsloven. Slet dem, meddelte Statens Serum Institut i efteråret.

Så gik Region Syddanmark i gang med forberedelserne til sletningen ? indtil der kom en besked fra Rigsarkivet: Slet ikke, oplysningerne er bevaringsværdige, vi skal have en kopi.

Samtidig meddelte Rigsarkivet Region Syddanmark, at regionen er forpligtet til at slette sundhedsoplysninger i databasen, hvis borgere henvender sig og beder om det.

- Meldingerne fra Rigsarkivet giver simpelthen ingen mening. De er bizarre og selvmodsigende. Vi er i forvejen imod at aflevere noget til Rigsarkivet, som aldrig vil kunne anvendes legitimt. Hvis vi så også er forpligtede på at slette oplysninger fra borgere, som ikke ønsker at optræde i arkiveringsversionen, giver det da slet ingen mening. Hvis arkiveringsversionen var ubrugelig før, vil den da være fuldstændig værdiløs, hvis vi begynder at pille i den, siger regionsrådsformand Carl Holst.

Carl Holst vil nu bede kulturministeren, der er øverst politiske ansvarlige for Rigsarkivet, om at gå ind i sagen.