Flere køer malkes af robotter, og mere af osten på mejeriet bliver også behandlet af robotter uden berøring af menneskehænder.
Sådan er virkeligheden i mejeriindustrien år 2011.
Omkring 27 procent af den danske mælk er malket af robotter i dag. Og på både små og store mejerier tager robotterne sig i stigende grad af de tunge løft og pakningen af oste, skriver nyhedsmagasinet Mejeri.
Mejeribranchen er en af de brancher, som for alvor har taget teknologien til sig i de seneste år.
Det starter faktisk helt ude i stalden, hvor fuldautomatiske malke-robotter malker køerne.
Inde på mejeriet tager store industrirobotter sig af stadig flere af de tunge opgaver med at pakke de færdige produkter. Men i de senere år har robotterne bredt sig længere og længere ind i produktionen.
På Arla Foods store ostemejeri i Taulov er der i dag 25 industrirobotter til at understøtte en årlig produktion af 27.000 ton gul ost.
- Vi startede for omkring 10 år siden med robotter til de helt tunge løft i pakkeriet, men i dag bruger de også robotter til voksbehandling, udskæring og detailpakning af ost, siger pakkerichef Michael Nørgaard.