Røvere går efter kiosker og købmænd

I takt med at banker og sparekasser bliver bedre sikret går røverne efter at true sig til penge i kiosker og mindre købmandsforretninger.

 I Syd- og Sønderjyllands Politikreds er antallet af røverier mod pengeinstitutter faldet gennem flere år. Samtidig stiger antallet af røveriske overfald mod "forretninger", som er kategorien for kiosker og minimarkeder.

Skræmte røver væk

Senest gik det ud over købmand Søren Knudsen i Tistrup ved Varde. Han afværgede et røveri søndag eftermiddag ved at slå ud efter gerningsmændene, som flygtede uden udbytte. (Se anden historien på siden).

Tankstationer sikres

I nogle år var det tankstationer, der var røvernes foretrukne "pengeautomat". Men her er der ofret meget på sikkerheden.

F.eks. har Statoil på Horsensvej i Vejle ikke haft røveri i 12 år.

På tankstationen har personalet ikke adgang til kontanter. Det eneste, kunder - og røvere - kan få, er lidt byttepenge i en skål.

Skilt med sikkerhed

Hos De samvirkende Købmænd er de klar over, at deres medlemmer står for tur, når pengeinstitutter og tankstationer bliver sikret bedre.
Derfor opfordrer juridisk konsulent Louise HOlm Sommer købmændene til at sikre sig med færre kontanter - og videoovervågning.

- Og så skal de sørge for at skilte med, at der er video og begrænset adgang til penge, siger hun til TV SYD.