Royale legater

Seks legater på i alt 166.650 kroner blev i dag uddelt fra I. P. Nielsen Fonden til Minde om Dronning Ingrid.

Tanken om ikke at passe ind og at være lige som alle de andre er noget, der plager de fleste teenagepigers sind. Den tanke bliver ikke lettere at bære, hvis man også er stemplet med sygdommen Aspergers syndrom - bedre kendt som autisme. Men det er netop den virkelighed, nogle piger i puberteten må bokse med, også selvom de ikke altid helt ved, hvad sygdommen egentlig indebærer.

I dag får nogle af de piger hjælp til selvhjælp. Asperggaard i Røllum søgte i år om støtte til en ny type pilot-projekt, der skal hjælpe piger på mellem 12 og 16 år til en bedre selvforståelse og livskvalitet - selv med en sygdom, der giver store sociale vanskeligheder. Pris: 44.000 kroner.

I København har man allerede benyttet sig af lignende tilbud med stor succes. Helt unge piger med autisme og deres forældre vil modtage undervisning adskilt og i grupper af en uddannet specialpsykolog.

Tiltrængt projekt

Aspergaard i Røllum modtog i dag samtlige 44.000 kroner som støtte til et projekt, der i særdeleshed er tiltrængt i Sønderjylland. Her har sådan et projekt aldrig været lanceret før. Det ved Sanne Borchert Vahlun, mor til Mette Borchert Vahlun, der går i 7. klasse og har Aspergers Syndrom:

- Der er meget lidt viden om piger med autisme - når man læser om det er det meget målrettet drenge og det er en helt anden dimension med pigerne - særligt i teenageårene, siger hun til TV SYD.

De fem andre legatmodtagere er Alssund Biavlerforening,
Sammenslutningen Kulturspiralen, Selvhjælp Haderslev, Museum Sønderjylland samt Kunstnerhuset i Skærbæk.