TV der bevæger dig

S: Minister freder ambulance i egen valgkreds

En spørge-regn om ambulancedriften haglede i dag ned over landets sundhedsminister.

Arkivfoto. Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix 2017

I flere af landets yderområder bor nogle særlige biler. 

Det er nødbehandlerbilerne, der sikrer, at borgerne i området får hurtig hjælp, når de ringer 1-1-2.

Èn af dem holder til på Nordals, og den kommer sundhedsreformen ikke til at pille ved. 

- Det beredskab, vi kender i dag, fortsætter også efter sundhedsreformen. Det gælder nødbehandlerbilen, såvel som akutberedskabet i resten af Danmark, siger sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V), der er valgt i Sønderborg, til JydskeVestkysten

Det tolker Socialdemokratiet som en fredning af nødbehandlerbilen, og derfor kom der en spørge-regn fra hele 10 socialdemokrater i dag til ministeren. Flere af dem ville have svar på, om hun kunne ikke også kunne garantere en fredning af ambulancer i resten af landet. 

- Det er jo meget interessant, at Ellen Trane Nørby hjemme i sin egen valgkreds, formentlig som optakt til en valgkamp, går ud og freder det beredskab, der er omkring ambulance og nødbehandlerbil på Nordals, understreger Socialdemokratiets Troels Ravn.  

Alle har i min verden krav på hurtigere akuttid. Hvorfor gælder det ikke også i Tønder, Toftlund, Skærbæk og Løgumkloster?

Troels Ravn, folketingsmedlem, Socialdemokratiet 

Minister vil ikke give garanti

De 10 socialdemokrater spurgte kritisk til ambulancedriften i 18 af landets byer. 

- Jeg tænkte, at det ville være interessant at spørge til, om ministeren kunne frede i eksempelvis Tønder, Toftlund og Skærbæk. Andre steder, hvor vi egentlig har haft de samme udfordringer, som vi har haft i Nordals, siger Troels Ravn til TV SYD, der i dag fik et negativt svar på sit spørgsmål. 

- Hun vil ikke give den samme garanti andre steder i Syd- og Sønderjylland, som hun gør hjemme ved sig selv. Alle har i min verden krav på hurtigere akuttid. Hvorfor gælder det ikke også i Tønder, Toftlund, Skærbæk og Løgumkloster? Det er det, der er sagens kerne, fortæller Troels Ravn. 

Èn fredning er bedre end ingen fredning

Selvom Troels Ravn undrer sig over Sundhedsministerens beslutning om kun at frede nødbehandlerbilen i ét område, så er han glad for, at den trods alt er sikret et sted. 

- Jeg under jo Nordals alt det her. Bestemt. Jeg har også fulgt situation på Als omkring responstider, og de har været alt, alt for høje. Men det kender vi også til andre steder, siger Troels Ravn. 

Han syntes, at debatten i dag var god, men ministerens valg stiller han stadig spørgsmålstegn ved. 

- Jeg kan ikke forstå, at hun kan frede et beredskab i sin egen valgkreds, så konkret, præcist og definitivt, og så ikke vil lægge op til noget lignende andre steder.