TV der bevæger dig

Sådan overlever du en gråvejrsdag i sommerhuset

Ifølge DMI tegner onsdagen til at blive grå og kølig. Alligevel er der stadig håb for en god dag i sommerhuset.

Onsdagen tegner til at blive en kølig gråvejrsdag. Her er en række tips til en grå dag i sommerhuset. Foto: Scanpix

Efter nogle gode sommerdage med høj sol og over 25 grader er gråvejret vendt tilbage til Syd- og Sønderjylland. Samtidig er temperaturen også dykket ned under de 20 grader. Skulle man nu sidde i sommerhuset og ærgre sig over det manglende sommervejr, så frygt ej. Vi har samlet en række råd til at overleve gråvejret i sommerhusferien:

 

Tag på museum:

En klassiker på en gråvejrsdag er et besøg på museet. Er man for eksempel til naturhistorie, bunkere, vognsamlinger eller legetøj, så er der en lang række museer i Syd- og Sønderjylland.

Her kan du se en række af museer i området:

 

Filmmaraton:

  Foto: Scanpix

Smid jer i sofaen og lave et filmmaraton-tema. Disney-film med en kvindelig hovedrolleindehaver, Krigsfilm fra 1980’erne eller bare en hel sæson af den serie, som alle kollegaerne taler om som du ikke har fået set.

 

 

 

Hop i vandet:

  Foto: Scanpix

Selvom himlen er grå og der er risiko for regn, har de seneste dages sol sørget for at varme vandet ved kysterne op. Her til formiddag ligger badetemperaturen på en 19-20 grader. Så er man til en frisk svømmetur, så hop ud i bølgerne.

 

 

 

Besøg et badeland:

Hvis I helst vil have en svømmetur uden sand mellem tæerne og vandtemperaturer tættere på de 30 grader, så har Syd- og Sønderjylland en del badeland. På kortet kan du se nogle af dem.

 

Skriv rigtige breve til familie og venner:

  Foto: Scanpix

Nu har I endelig tid til at skrive et rigtigt brev. Lad børnene skrive til bedsteforældrene og send en hilsen til den gamle ven i den anden ende af landet.

 

 

 

 

Bag sønderjyske pomle:

  Foto: Scanpix

De sønderjyske boller også kaldt pomle er en klassisk sønderjysk spise og kunne måske løfte stemningen på gråvejrsdagen.

Du skal bruge:

500 g mel
125 g smør
50 g gær
3 æg
2 tsk. kardemomme
1 ½ dl mælk
1 ½ tsk. salt

Fremgang: Varm mælken til ca. 30 grader. Rør mælken, gær, smør og to æg sammen, tilsæt kardemomme og det meste af melet. Lad dejen hæve med lidt drysset mel over indtil den fylder det dobbelte, rul dejen ud i en pølse, skær den i ens stykker, som formes til boller med let melede hænder. Sæt bollerne på en smurt plade, og lad dem efterhæve i ca. 15 minutter. Bollerne pensles med et sammenpisket æg og bages i ca. 15 minutter ved 225 grader.

Opskrift fra Grænseforeningen.

God gråvejrsdag.

Mest sete på tvsyd.dk