TV der bevæger dig

Sådan ser erhvervsklimaet ud i din kommune

Onsdag kom resultatet af Dansk Industris årlige undersøgelse af erhvervsklimaet i de danske kommuner. Her kan du se, hvordan det ser ud i de syd- og sønderjyske kommuner.

02:38

Vurderingen af kommunerne er delt ind i farvekoder. Mørkeblå er de kommuner, der lægger sig i toppen, mellemblå ligger i midten og de lyseblå er dem, der klarer sig ringest. Foto: Dansk Industris hjemmeside

1 af 2

For femte år i træk tager Dansk Industri temperaturen på erhvervsklimaet i de danske kommuner.

I vores del af landet finder vi 13 af de i alt 96 kommuner, der har deltaget. Og de deltagende kommuner fordeler sig fra toppen af listen til bunden.

Den bedst placerede kommune i TV SYDs område er Hedensted. Her er kommunens erhvervsdrivende så tilfredse, at det er blevet til en tredjeplads i undersøgelsen. Kommunen har haft som mål at blive nummer et, men selvom de ikke har formået at slå Ikast Brande Kommune af førstepladsen, så mener formanden for DI Horsens, at det er et godt resultat.

- Hedensted har faktisk i år den bedste samlede score nogensinde, og havde det været i både 2010, 2011 og 2012, så havde kommunen nået sit mål og ligget nummer et i undersøgelsen. Men de andre kommuner hæver også hele tiden niveauet, og det gør det kun endnu flottere, at Hedensted fastholder sin position i førerfeltet, siger formand for DI Horsens, Jørn Krogager.

Også borgmesteren i Hedensted, Kirsten Terkilsen (V), er godt tilfreds.

- Mange kommuner er - ligesom Hedensted - begyndt at arbejde målrettet på en god placering i DI's analyse, så jeg er utrolig stolt af, at det er lykkes os at bevare vores 3. plads, siger hun i en pressemeddelelse.

Anderledes ser det ud i de sønderjyske kommuner. Her er både Sønderborg, Tønder og Haderslev gået tilbage på listen. Sønderborg Kommune er ikke bare en enkelt plads fra at være den værst vurderede erhvervskommune i Syd- og Sønderjylland, her er man også gået hele 19 pladser tilbage fra sidste år til i år.

- Det er et drastisk fald og et vink med en vognstang fra virksomhederne til kommunen om at tage forbedringen af erhvervsvenligheden seriøst, siger formand for DI Sønderjylland Erling Duus.

De sydvestjyske kommuner får til gengæld ros fra Dansk Industri. Her er der topkarakterer til alle fire kommuner. Vejen, Billund og Esbjerg er i top ti, og Varde er undersøgelsens højdespringer.

 

Sådan er kommunerne rangeret

Tallet i parentes viser, hvordan kommunen har klaret sig i forhold til
sidste års undersøgelse.

3. Hedensted (+0)
4. Vejen (+3)
6. Billund (-1)
9. Esbjerg (-1)
12. Varde (+52)
20. Horsens (-7)
23. Kolding (-13)
39. Aabenraa (-11)
42. Vejle (-6)
56. Tønder (-16)
68. Haderslev (+22)
78. Fredericia (-19)
95. Sønderborg (-19)

Fanø Kommune har ikke deltaget i undersøgelsen.

 

Se data for alle de 96 deltagende kommuner her