Sådan skruer du nummerpladen fast

Fra søndag den 15. november skal nummerpladerne skrues fast. Se her hvordan du nemt gør det.

Nummerplader på person- og varebiler skal fra i dag, søndag den 15. november, være skruet fast med to skruer. Her bliver det nemlig lovpligtigt. Og er nummerpladerne ikke skruet på, så kan det koste en bøde på 1000 kr..

Derfor får du her en guide til, hvordan man skruer nummerpladerne på. Det er nemlig muligt at gøre det selv. Man skal kun bruge en boremaskine, en tusch, to skruer og to hætter i nummerpladens farve.

1. Bor hullerne:
Man starter med at afmontere nummerpladen og nummerpladeklikrammen. Herefter måler man ud til hullerne. Man lægger derfor nummerpladen oven på klikrammen og vender rammen om. Der markeres med tuschen, hvor hullerne skal bores. Undgå helst at bore i tal og bogstaver. Du borer nu de to huller i nummerpladen.

2. Fastgør nummerpladen:
Nummerpladeklikrammen monteres igen. Nummerpladen sættes tilbage i klikrammen. Du skruer nu skruerne i nummerpladen og fastgør den dermed til klikrammen.

3. Sæt hætterne på:
Til sidst klikkes hætterne på skruerne. Der findes plastikhætter i gul, blå, sort og hvid, så hætten matcher farven på nummerpladen.

Er du stadig forvirret, så kan du eventuelt se videoen øverst.