Sådan undgår du at blive syg i sommer

Tjek temperaturen i køleskabet, hvis du vil undgå at blive syg af fordærvede fødevarer.

I de kommende måneder bliver det - forhåbentlidt - rigtigt varmt engang imellem.
 
- Det er altid vigtigt, at letfordærvelige varer kommer hurtigt på køl og at de varme retter til senere brug bliver kølet hurtigt ned. I sommervarmen er der en mindre fejlmargen, siger udbrudskoordinator i Fødevarestyrelsen, Morten Lisby.

Fødevarestyrelsens har følgende gode råd - følger man dem, minimerer man risikoen for at få maveforgiftning i sommervarmen.
 
1. Tag en kølekasse med på indkøb, stranden og skovturen.

2. Tjek temperaturen i dit køleskab. Den skal være max. fem grader.

3. Få varerne hurtigt på køl, når du kommer hjem.

4. Køl dine retter og eventuelle rester ned hurtigt.

5. Lad ikke maden stå ude i solen, på køkkenbordet eller ved grillen.