Sådan undgår du, at nytårshummeren lider

Dyrenes beskyttelse: Køb en død hummer. Ikke en levende.

Hvad skal man gøre, hvis man vil undgå, at ens nytårshummer lider?
Payana Hendriksen, biolog og projektleder for fisk og skaldyr i Dyrenes Beskyttelse, siger:

- Helt overordnet kan man sige, at hvis man vil sikre sig, at hummeren ikke lider under opbevaringen eller aflivningen, så skal man købe en død hummer. Så er man sikker på, at den er aflivet hurtigt. At den er død eller frosset betyder jo ikke, at den ikke er frisk. Vi får jo heller ikke levende fik med hjem i en spand, siger Payana Hendriksen.

Men hvis man selv vil slå sin hummer ihjel, så skal man ifølge Payana gøre sådan her:

- Man skal stikke en stor, skarp kniv ned i krydset bag nakken, helt ned, så kniven møder spækbrættet. Knivens skær skal vende mod hovedet, så man efterfølgende kan flække hovedet i to. Så dør den med det samme. At smide den i kogende vand er ikke en acceptabel aflivningsmetode, når der findes hurtigere og mere effektive metoder. Hvis du lægger den i fryseren, så er det rigtigt, at den går i dvale, men man ved ikke, hvordan den har det, inden den går i dvale, så for at være på den sikre side, så er en kniv i krydset i nakken det mest humane, siger Payana Hendriksen.