Tø sætter telefon og net ud af spillet

Enorme mængder af smeltevand har sat mange sønderjyders telefon-, tv- og internetforbindelser ud af spillet.

Når frosten går af jorden forskyder jordlagene sig. Det bevirker, at kablerne i jorden kommer under så hårdt pres fra jordmasserne, at risikoen for kabelbrud ? og dermed udfald i signalet - øges.
 
Siden tøvejret satte ind i sidste uge, hvor også adskillige centraler og fordelingsskabe over hele landet blev sat under vand, har TDC fået over tre gange så mange fejlmeldinger som normalt.

Derfor har TDC den seneste uge sat ekstra mandskab ind i kampen mod vandmasserne. Teknikere har de seneste dage reddet flere tusinde danskeres tv- og internetforbindelser.

Nødpakke

Trods indsatsen vil der formentlig gå et par uger endnu, før alle danskere igen er sikret en permanent og fejlfri internetforbindelse.

TDC tilbyder en nødpakke til de hårdest ramte.

- Har man som kunde indgivet en fejlmelding til TDC, og vi kan se, at der vil gå et stykke tid, før fejlretningen er udført i kundens område, så stiller TDC kvit og frit en mobiltelefon til rådighed, hvis man har mistet forbindelsen på fastnettelefonen. Er det internettet, den er gal med, stiller vi et mobilt bredbåndsmodem til rådighed for kunden, fortæller Per Sandberg.