TV der bevæger dig

Samler kræfterne for at hjælpe

På lørdag samsender landets to store tv-kanaler stort anlagt nødhjælpsprogram for at samle penge til millioner af mennesker på Afrikas Horn.

Programmet får DR's Kim Bildsøe Lassen og TV2s Jes Dorph-Petersen som værter - direte fra UNICEFs bygninger i København.

Samler kræfterne

- Som situationen udvikler sig, står det klart, at vi ønsker at gøre alt, hvad der står i vores magt for at afhjælpe konsekvenserne af sultkatastrofen. I DR har vi på tv og radio gennem tiderne fokuseret på Afrikas udvikling og på kontinentets mange udfordringer. Nu står Østafrika over for en af de største ? en akut humanitær katastrofe, hvis omfang vi endnu ikke kender. Vi har derfor i DR og TV 2 besluttet at samle kræfterne og organisere en stor fælles indsamlingsaften, der giver danskerne ? såvel virksomheder som private ? mulighed for at hjælpe, siger DRs generaldirektør Maria Rørbye Rønn.

TV 2's administrerende direktør, Merete Eldrup, siger:

- Nødhjælpsorganisationerne fortæller os samstemmende, at sultkatastrofen på Afrikas Horn er ekstraordinært alvorlig og måske den værste i området i 50 år. TV 2 dækker katastrofen og har haft et reporterhold i området, og vi har fortalt danskerne om situationen og om, hvordan man kan hjælpe. I denne særlige situation er der brug for resolut handling og en hurtig indsats, og vi tror, at rigtigt mange danskere vil være med til at hjælpe, når vi samler ind til ofrene for katastrofen," siger hun.

Flere medier bruges

Nødhjælpsprogrammet samsendes på DR1 og TV 2 lørdag 27. august kl. 20.00. Både DRs og TV 2's forskellige medier vil blive brugt til at opfordre danskerne til at bidrage til indsamlingen.

Indsamlingens hjemmeside.

Indsamlingens hjemmeside