Samlet set er antallet af indbrud i private hjem faldet

Antallet af anmeldte indbrud er samlet faldet. Også i Syd- og Sønderjylland. Der er dog kommuner, som har oplevet stigninger. Se her hvordan det står til i din kommune.

Nabohjælp, præventive forebyggelser og i det hele taget øgte opmærksomhed på at sikre sig mod indbrud har hjulpet - i hvert fald i en lang række kommuner. Antallet af anmeldte indbrud falder samlet set, og i Syd- og Sønderjylland er antallet i 2016 samlet set faldet med 5 procent i andet kvartal i forhold til først kvartal.

Fra januar til og med marts 2016 blev der anmeldt 1133 indbrud i private hjem, i andet kvartal er det tal faldet til 1078 anmeldte indbrud, det viser tal som Danmarks Statistik netop har offentliggjort. 

Antallet af anmeldte indbrud er samlet set faldet i Syd- og Sønderjylland.
Antallet af anmeldte indbrud er samlet set faldet i Syd- og Sønderjylland.

Hvis man kigger på de enkelte kommuner i Syd- og Sønderjylland så er det største fald fra første til andet kvartal sket i Horsens Kommune. Der gik anmeldelserne fra 113 til 75 indbrud - altså 38 færre indbrud i andet kvartal.

Tilgengæld var der en markant stigning i Esbjerg. Her blev der anmeldt 151 indbrud i første kvartal af 2016 og i andet kvartal blev der anmeldt 196 indbrud. Det er et stigning på 45 anmeldte indbrud. 

På landsplan er faldet i antallet af indbrud endnu mere markant. I private hjem er det tal faldet med 11 procent i andet kvartal af 2016, hvor der blev anmeldt 14.903 tilfælde af indbrud i alt. Det er første gang siden 1995 at antallet er under 15.000, det skriver Danmarks Statistik.