TV der bevæger dig

Se billederne: Vandet kom alligevel...

Fra morgenstunden troede beredskabscheferne, at risikoen for oversvømmelse var drevet over. Men ved middagstid kom vandet alligevel...

02:38

Billede fra Aabenraa Havn ved middagstid.

Vandet nåede næsten kajkanten på havnen i Kolding fredag formiddag.

Lystbådehavnen i Vejle var oversvømmet fra morgensstunden.

Regnen og højvandet gav store problemer omkring Kolding. Historisk høj vandstand blev det betegnet.

Villy Erichsen fra Horsens har sendt dette foto til TV SYDs Facebook-side. Det viser, hvor meget vand der var i Horsens ved solopgang i dag.

1 af 6

I Horsens kunne Beredskabet ånde lettet op ved syv-tiden. Her kulminerede vandstanden ved 1,15 meter over daglig vande. Grænsen er 1,10 meter i Horsens, men der skete ingen skader.

Politiet i Horsens er flyttet ned til åen, der løber gennem midtbyen - og vagtchefen kune fra sit vindue se, at der ikke var større problemer.

Aabenraa: Afspærres

Også på havnen i Aabenraa, hvor højvandet først kommer ved middagstid, tager de situationen roligt. Billeder på TV2 News viste, at vanden ved 9-tiden kun gik lidt op over bådebroernes kant. Og det giver ingen problemer.

Ved middagstid blev flere veje afspærret på havnen. Varselt fra DMI var tæt på grænsen 1,5 meter. Vandstanden kl. 13 er varslet til 1,47 meter over dagligt vande.

I Vejle melder Vejle Motorbådsklub, at vanden i morges stod op til restaurant Estakaden på lystbådehavnen. Vandet er dog faldet den sidste time, så problemerne er afværget.

Åen løb over

Torsdag blev der rapporteret om enkelte problemer i Vejle. Her løb omløbsåen over sine bredder fra morgenstuden på grund af de store mængder regn i løbet af natten.

Enkelte kældre blev oversvømmet.

Vejle Kommune har mulighed for at dæmme op for vandet ved Fårup Sø. Det blev gjort torsdag morgen - og i løbet af dagen faldt vandstanden i åen, som løber gennem Grejsdalen og forgrener sig gennem den indre by. Bl.a. var vandstanden usædvanlig høj i den nye fritlagte å på hovedstrøget Dæmingen.

Mest sete på tvsyd.dk