Se interview: Plan kan mindske smittefaren

I patientforeningen Danske Patienter glæder de sig over, at Region Syddanmark nu har lavet en plan for at nedbringe antallet af infektioner.

Kontrol af rengøringen og systematiske rengøringsmetoder er et skub i den helt rigtige retning, mener foreningen Danske Patienter.

Annette Wandel, kvalitetschef i Danske Patienter, er meget tilfreds med Region Syddanmarks nye handleplan, der skal sikre, at færre patienter komme hjem fra sygehuset med et infektion:

-Den indeholder nogle rigtig vigtige elementer, hvor man både uddannelse og man får kontrollere rengøringsstandarden, og man får fulgt op på overvågningen af infektioner, siger Annette Wandel til TV SYD.

TV SYD lavede tidligere på foråret målinger af bakterieniveauet på de syd- og sønderjyske sygehussenge. Målingerne vise, at infektionsrisikoen var alt for høj.

- Det er jo frygtelige billeder og uacceptable billeder, og derfor er det rigtig positivt, at man i Region Syddanmark nu har fået taget handsken op og fået lavet en handlingsplan, siger Annette Wandel.

Hun er især begejstret for, at rengøringen bliver mere systematisk. Sygehus Lillebælt i Kolding har gennem længere tid arbejdet med systematiske rengøringsmetoder. De skal nu udbredes til resten af regionens sygehuse.