Se video: EL og SF kritiserer ny ambulancekørsel

Økonomi vægtede mere end kvalitet, da Regionsrådet i mandag bestemte, hvem der skal køre ambulancer i regionen de næste 10 år. Det kan gå ud over medarbejderne. Det mener Enhedslisten og SF.

Det bliver det hollandsk-ejede BIOS og Responce, der overtager ambulancekørslen i Region Syddanmark de næste 10 år. Jobbet overtager de fra Falck, som også bød på opgaven. De to nye firmaer sparer regionen for 52 mio. kr om året de første fem år, og 79 mio. kr. om året de sidste fem år.

- Det er så mange penge, at det simpelthen ikke kan undgås at kunne mærkes, siger Vibeke Syppli Enrum, der er gruppeformand for Enhedslisten til TV SYD.

- Der er ingen garanti for, at disse 800 mennesker, der i dag arbejder hos Falck får job hos de to nye firmaer, og der er slet ingen garanti for, at de vil kunne bevare deres nuværende løn- og arbejdsforhold. Tværtimod risikerer de at få dårligere forhold, siger Vibeke Syppli Enrum.

Hverken Enhedslisten eller SF køber præmissen om, at det kommer til at spare regionen for de mange millioner hvert år.

- Hvis kvaliteten daler bare en smule, så kommer det til at betyde fordyrelser i behandlingen af patienterne på sygehusene. Og så er de penge ikke sparet, siger hun til TV SYD.

Ifølge de nye kontrakter skal regionen betale de to selskaber omkring 490 mio. kr. om året for at køre ambulancerne.

Udover ambulancekørslen omfatter opgaven også kørsel med akutlægebiler, akutbiler og liggende patienttransport.

Herunder kan du se det korte indslag fra vores middagsudsendelse (varighed 39 sekunder)