TV der bevæger dig

Se video: Massiv kritik af Fødevarestyrelsen: Undersøg nu det svinekød

Fødevarestyrelsen skal hurtigt genoptage undersøgelserne af svinekødet i supermarkederne. Sådan lyder opfordringen fra flere eksperter, efter at TV SYD tirsdag afslørede, at 21 procent af svinekødet indeholder svine-MRSA.

11:57

1 af 2

Fra 2009 til 2011 undersøgte Fødevarestyrelsen med assistance fra DTU Fødevareinstituttet, hvor stor en del af det danske svinekød i kølediskene der indeholdt svine-MRSA. I løbet af de tre år steg andelen af svinekød med svine-MRSA fra 5 til 10 pct.

Alligevel valgte Fødevarestyrelsen at stoppe undersøgelserne.

Hans Jørn Kolmos, der er forskningsleder på Klinisk Mikrobiologi på Odense Universitetshospital, kalder Fødevarestyrelsens håndtering af sagen et massivt myndighedssvigt.

- I stedet for at følge op på undersøgelserne for at følge smittemønstre og udbredelse af smitten, starter man en fortælling om, at det her smitter ikke gennem kød, siger Hans Jørn Kolmos til TV SYD.

01:09 Luk video

Han opfordrer Fødevarestyrelsen til at genoptage undersøgelserne.

DTU Fødevareinstituttet opfordrer også Fødevarestyrelsen til at genoptage undersøgelserne - bl.a. i forlængelse af den kraftige stigning i smittet svinekød, som TV SYD har påvist.

Se Hans Jørn Kolmos uddybe sin kritik af Fødevarestyrelsen her. Varighed 1:09 min.

Mest sete på tvsyd.dk